HTML

Mindenki Idióta

Mindenki idióta - vélemények a nagyvilágról. Néhány kritikus világszemléletű fiatal véleménye a világ apró dolgairól, kezdve attól, hogy képesek terpeszkedni az emberek a metrón, egészen addig, hogy miféle őrültségekbe képesek egyesek belevágni, mindenféle átgondolás nélkül. A trágárságot mellőzzük, a kritikát igyekszünk építő jellegűre fogni. És lehet, hogy néha nagyon úgy fog tűnni: Bagoly mondja... de a bagoly legalább kimondja...

Friss topikok

Linkblog

2009.06.18. 18:34 Bugaboo

Egy vicces nap... mindkét értelemben

Elég sokan voltak, vannak, lesznek egyetemisták. Eme intézményrendszer egyik meghatározó eleme a vizsgaidőszak, azon belül is a vizsga. Nem, most nem arról fogok papolni, hogy tanuljon mindenki éjjel nappal (néhány ember egyedet leszámítva szerintem ez fizikai képtelenség, akárki akármit mondjon), és nem is a lusták sirámát fogom most előadni. Csak egy mókás eset.

Hősünk volt olyan bátor/botor, hogy egy azon hét 4 napjára 5 vizsgát rakjon be (ami tulajdonképpen 4 csak az egyiket élvezetesebbé tették két menettel, de nem ez a fontos, ahogy az elképzelhető eredmények se :D). Ezek egyike egészen könnyűnek ígérkezett, hisz csak sokat kellett rá olvasni (más ilyen tárgyaknál kevés olvasással is simán, akár még jó jeggyel is át lehetett csusszanni). Logikánk és elemző képességünk a helyén van. A tanár állítólag kedves. Diáktársunk, aki már túlesett ezen, nem olvasott semmit és 4-est kapott. Elemezni meg majdnem mindenki tud. Elérkezett a 9 óra, sőt már tízperccel el is múlt, mikor hősünk a megadott helyre ér. Másik, összesen két vizsgázó társa már ott ül a lépcsőn és vár. Lelkesek, ők mindenre, mindenből felkészültek. Hősünk csak túl akar esni rajta, hogy utána a dlutáni, sokkal keményebb vizsgára készülhessen. És várnak. Várnak. Igen, még mindig várnak. Lassan már 10 óra, a tanár sehol. Mint kiderült a titkárságon sincs senki. Még a kedves portás bácsi is körbetelefonálta nekik a fél világot, de nem lettek okosabbak. Végül az egyik várakozó vizsgázó feltelefonálva ismerősei egy jelentős hányadát, megszerezte A telefonszámot. Bizony a tanárét. Azon nyomban fel is hívta, majd amennyire megtépázott idegei engedték, kedvesen megkérdezte a tanárnőt, hogy mi a helyzet. Nem, nem baleset volt szerencsére. Egyszerűen csak azt hitte oktatónk, hogy kedden vizsgázat (és gondolom mindenki sejti már, hogy keddre nem is volt vizsgaidőpontja... :D Honnan tudjuk? Az ajtajára kirakott cetliről. :D) Egy óra múlva ott lesz. Ekkor volt fél 11. Nos, nem kellett egy óra, hogy odaérjen, így csak nagyjából 2 órát kellett várakozniuk az áldozatoknak. A vizsgán végül mind a 3 bátor és elszánt harcos átment, hősünk ezt részben A Drakula halot és élvezi című remek alkotásnak köszönhette, mert mint megvilágosodásakor kiderült számára, az még egy egész korrekt Bram Stoker feldolgozás. :D

No de kalandjai még nem értek véget. Ki kell deríteni, hol lesz a másik vizsga. Ha már úgyis az elektronikus rendszerben vájkál, megnézi, az átkos repetázós műsorból tud-e már jelentkezni a következő körre. Igen, lehet. De miért nem engedi a rendszer? A válasz egyszerű. A nem úl pozitív érdemjegy helyett ott virít a Nem jelent meg kiírás. Mi a szösz... érdekesen nem jelent meg, ha az (érdem)jegy ott virít a kis könyvecskében, ráadásul olyan szépen elterpeszkedve, hogy más jegyet be se lehetne írni mellé. Megvan a másnapi vizsga utáni program. No de ezekkel a háta mögött végre mehetett a másik vizsgára, mert már tudta, hova kell mennie. Hősünknek még volt fél órája.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiidiota.blog.hu/api/trackback/id/tr491193856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gala 2009.06.18. 22:12:34

Éljen a számítógépes rendszer :) Meg a zseniális tanárok :D
süti beállítások módosítása