HTML

Mindenki Idióta

Mindenki idióta - vélemények a nagyvilágról. Néhány kritikus világszemléletű fiatal véleménye a világ apró dolgairól, kezdve attól, hogy képesek terpeszkedni az emberek a metrón, egészen addig, hogy miféle őrültségekbe képesek egyesek belevágni, mindenféle átgondolás nélkül. A trágárságot mellőzzük, a kritikát igyekszünk építő jellegűre fogni. És lehet, hogy néha nagyon úgy fog tűnni: Bagoly mondja... de a bagoly legalább kimondja...

Friss topikok

Linkblog

2010.05.03. 12:51 Gala

Divatból bármit - harmadik rész

Mobcsik, dizik és cukcsi szövcsik...

Na, most robbant fel a fejem. Ezt a stílus már kizárni sem lehet sehonnan. Hogy miről is beszélek? Az alcím árulkodó kissé, de megmagyarázom.

A cukimuki plázacicácskák, de rajtuk kívül sokan mások is rászoktak erre a beszédstílusra, aminek a lényege, hogy minél több szót lerövidíts. Általában "-csi" rövidítéssel végződik a szó, de a "cs" néha kimarad. Ja, és persze, mindezt a szótő után pakolják, nagyjából. A fentebb leírt szavak közül: Mobcsi = mobiltelefon. Ma már nem divat a "Telcsi", neeem, az már elavult dolog, a mobcsi aaannyival, de aaaaaannyival menőbb! Dizi = DESIGN! (na, ezen ütköztem meg nagyon). Háttérképeket kerestem, és ezt egy weboldalon találtam ennek kapcsán. De ez nem elég: Volt ott még fejli = fejléc, oldi = oldal (mármint weboldal), és úgy általában olyan dolgok, amikre csak lestem.

Az egy dolog, hogy egyesek egymás közt így beszélnek... de hogy már a "munkahelyemre" is így betörnek, és ilyen moslékkal árasztják el a netet, totálisan idióta, hasonló beszédstílusú társaik számára megírt "így csinálj egyszerűen weboldalt" szövegekben, hogy azok is megcsinálhassák a csilivili, idiotizmussal teletömött, olvashatatlan weboldalaikat, amiket ha tudnék, elárasztanék inkább vírusokkal, hogy töröljenek ki minden ilyen szennyet a netről, hát ettől most kissé elszállt az agyam.

Ez lesz az új módi? Oké, én is használok rövidítéseket, főleg a megszokott wowos kifejezéseket, de olvassatok csak bele az eddigi írásaimba itt, vagy bárhol máshol, sehol nem használtam rövidített kifejezéseket, kiírtam mindenhol mindent. Mert az lehet, hogy a beszédben sokak számára totálisan elkorcsosul és lerövidül a magyar, és mindenre van egy még rövidebb kifejezés, de azért a nyelv az még nyelv, és főleg írásban kellene arra figyelnünk, hogy megőrizzük, ápoljuk, és helyesen használjuk!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiidiota.blog.hu/api/trackback/id/tr451971001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása