HTML

Mindenki Idióta

Mindenki idióta - vélemények a nagyvilágról. Néhány kritikus világszemléletű fiatal véleménye a világ apró dolgairól, kezdve attól, hogy képesek terpeszkedni az emberek a metrón, egészen addig, hogy miféle őrültségekbe képesek egyesek belevágni, mindenféle átgondolás nélkül. A trágárságot mellőzzük, a kritikát igyekszünk építő jellegűre fogni. És lehet, hogy néha nagyon úgy fog tűnni: Bagoly mondja... de a bagoly legalább kimondja...

Friss topikok

Linkblog

2009.06.22. 19:45 Gala

"A dohányzás súlyosan károsítja Ön és KÖRNYEZETE egészségét!"

Manapság már bizony, nagy téma ez a dohányzás-dolog. Nem is véletlenül. A lényeg a címben kihangsúlyozva: Károsítja környezetünk egészségét is. Ha valaki rágyújt, az már nem csak magát mérgezi (szemben egy alkoholistával vagy drogossal, akik maximum a viselkedésükkel "mérgeznek", de attól még nem leszek rákos...)

Rendszeresen fordul elő velem, hogy állok a buszmegállóban, vagy a zebra mellett, a piros lámpánál a tömeg közepén, és megérzem a cigarettafüst szagát. Ezek a dohányosok ráadásul nagyon furfangosak ám: Előttem, mögöttem, jobbra is és balra is áll egy-egy, hogy akármerre menjek, vagy akármerről fordul a szél, biztos, hogy kapjam a képembe a bagófüstöt.
Ha pedig csak egy dohányos van, az biztos, hogy úgy áll meg a buszmegálló/zebra oldalánál, hogy a szél tuti a mellette várakozókra vigye a füstjét, hogy mindegyik végigszagolja.

Eszméletlen egy állatfaj a "bagós idióta". Persze, ebbe nem tartozik bele minden dohányos... csak az, aki az itt leírtakból magára ismer. Aki soha egy pillanatra sem nézte meg, áll-e mellette egy várandós édesanya, vagy azon végén áll-e a buszmegállónak, ahonnan nem a tömeg felé fújja a szél a füstjét. Arról az elmebeteg állatról nem is beszélve, aki babakocsiban tolja a gyerekét, és majdhogynem a baba képébe fújkálja a bagóját.

Őszintén szólva, nagyon boldog vagyok, hogy végre már be akarják tiltani a közterületen való dohányzást. Marhára nem hiányzik sem a buszmegállóba, sem a játszótéren. Ugyan, fiatal vagyok még az anyasághoz, de ha egyszer eljön az ideje, állapotosan biztos le fogom harapni a fejét annak, aki akár csak elő meri venni a cigarettáját a közelemben, ha pedig valaki a néhány éves, játszótéren játszadozó gyermekem mellett akarja szívni a blázt, hát az készüljön fel a kínok kínjára.

Már csak azt remélem, hogy még ifjúkoromban felfedezhetek egy jó kis antidohányos rock-pubot, ahol a világ legjobb zenéire lehet táncolni, szórakozni, anélkül, hogy este 11 körül már harapnom kellene a füstöt, hogy némi levegő is jusson a tüdőmbe.

Szólj hozzá!

Címkék: dohányzás cigaretta környezetvédelem füst


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiidiota.blog.hu/api/trackback/id/tr141201712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása