HTML

Mindenki Idióta

Mindenki idióta - vélemények a nagyvilágról. Néhány kritikus világszemléletű fiatal véleménye a világ apró dolgairól, kezdve attól, hogy képesek terpeszkedni az emberek a metrón, egészen addig, hogy miféle őrültségekbe képesek egyesek belevágni, mindenféle átgondolás nélkül. A trágárságot mellőzzük, a kritikát igyekszünk építő jellegűre fogni. És lehet, hogy néha nagyon úgy fog tűnni: Bagoly mondja... de a bagoly legalább kimondja...

Friss topikok

Linkblog

2009.06.19. 23:00 Gala

"Mielőtt megvered a kutyát, tudd meg, ki a gazdája"

Kicsit fűződik a téma az előbbi pontatlansághoz. Konkrétabban egy része ebből fakad, de ezt most nem részletezném.

Maradjunk annyiban, hogy további sok idiótának válik szokásává az, hogy bár egy adott témáról nem tud semmit, mégis határozott véleménye van, egyenesen megingathatatlan.
Elvégre... honnan tudja valaki, hogy például tudsz-e főzni, vagy sem, ha soha meg sem kóstolta még azt, amit készítettél? Honnan tudhatja, hogy a véleményed nem helyes, vagy hogy álomvilágban élsz-e, ha a legalább fél napos kiselőadásból, amivel beszámolhatnál az adott dologról, két mondat után levonta a következtetést, és utána már kíváncsi sem volt a többire?

Manapság az idiotizmus ezen ágát is előszeretettel űzik a népek. Rádnéz, és máris tudja, hogy csakis ez meg az meg amaz lehet. Gót külsőmből első látásra "boszorkánynak" szoktak nézni. Ennek ellenére rendkívül empatikus embernek tartom magam. Persze, nekem sincs energiám mindenre, de vannak olyan apróságok, amiket megteszek, és segítőkész vagyok. Ezt bizonyára nem sokan feltételezik rólam. Hiszen "jujj, folyton feketében járok". De amikor arról van szó, hogy valakit útba kell igazítani, és látom, hogy nagyon nem tud tájékozódni az illető a teljesen ismeretlen környéken, nem ritka, hogy elkísérem egészen a buszmegállóig, amire fel kell szállnia. És ilyenkor kapom a kedves mosolyokat, hálás tekinteteket, köszöneteket, és úgy indulok tovább: Ismét bebizonyítottam, hogy nem szabad a külső alapján ítélni.

Ahogy a fent említett egy-két szóból sem, vagy abból, milyen "látványa" van az ételnek, amit főztek. Nem az számít, hanem az íze. És botorság mindenkinél határozottabban állítani, hogy "Nem tud főzni" az, akinek főztjét eddig csak szagoltuk. Talán gondolkodjunk el azon: Attól még, hogy valaki nem ugyanazt eszi, amit mi, még lehet az is finom.

Utálom a gombát. De nem utálom azt, aki rántott gombát ebédel, és az a kedvenc étele. Attól még ő nem lesz jobb, vagy rosszabb.

Ahogy egy plázacica vagy "Hülye Emo-s" mögött is rejtőzhet értékes ember, még ha sokak szerint ritka is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiidiota.blog.hu/api/trackback/id/tr781196263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása