HTML

Mindenki Idióta

Mindenki idióta - vélemények a nagyvilágról. Néhány kritikus világszemléletű fiatal véleménye a világ apró dolgairól, kezdve attól, hogy képesek terpeszkedni az emberek a metrón, egészen addig, hogy miféle őrültségekbe képesek egyesek belevágni, mindenféle átgondolás nélkül. A trágárságot mellőzzük, a kritikát igyekszünk építő jellegűre fogni. És lehet, hogy néha nagyon úgy fog tűnni: Bagoly mondja... de a bagoly legalább kimondja...

Friss topikok

Linkblog

2011.08.28. 11:16 Gala

Csillagfényben - sorozat

Igen, ismét újabb bejegyzéssorozatot indítok el, pedig még a régieket sem fejeztem be, de most ehhez van kedvem. :)

Csillagfényben. Ez a kifejezés nálam duplán értendő. Egyik oldalról, a "Csillag" utalás arra, hogy kilépek a megszokott mederből, és a névtelen, némileg általánosító bejegyzéseim helyett most kifejezetten a Sztárokkal kapcsolatban fogok írni (Star = csillag angolul, ha valaki nem tudná), egy-egy hírességet helyezve a bejegyzés központjába. Néha a "mi lett veled, Csillagom?" témával, olyanokról írva, akik egykor jók voltak, ám mélyebbre süllyedtek, máskor viszont inkább a tömegre vonatkoztatnám az idiotizmust, mely természetesen blogom központi témája, mivel (előző bejegyzésemre utalva) nem látják a fától az erdőt, vagyis nem veszik észre azokat, akik tényleg érdemesek lennének arra, hogy foglalkozzanak velük, beszéljenek róluk, mégis nagyobb témák a "celebek".

Itt megjegyezném, hogy számomra a "Sztár" és a "Celeb" két egy napon nem említhető kategória. Sztároknak azokat tartom, akik őrülten tehetségesek, fantasztikus az énekhangjuk, eszméletlen a színészi játékuk, és/vagy másban (is) tehetségesek. A Celebek meg azok az idióták, akikről csak azért beszélnek, mert 1. időről időre botrányt kavarnak, hogy írhassanak róluk a bulvárlapok, 2. igazából nem akkora nagy számok, de valamiért felkapták őket, valószínűleg valakik dolgoznak a háttérből rajtuk ezerrel, újra és újra előhozva őket valamilyen műsorban, vagy koncerteket szervezve nekik, meg hatalmas hírverést a kereskedelmi tévékben, szóval protekció gyanúja áll fenn.

A cím másik értelmezése viszont szubjektivitásomra utal, ugyanis kevesen tudják, de nagyon vonzottak mindig a csillagok, és szerettem is őket. Szerepjátékos karaktereimnek nevei gyakran bírtak "csillag" jelentéssel, különböző nyelvekre fordítva, és rengetegszer fordult elő ez a jelkép az életemben is. Jellemre magamat is egy csillagnak tartom (és mások is), annak minden előnyével és hátrányával, de ez most nem az a bejegyzés, ahol ezt ki fogom fejteni (hacsak commentekben nem érkezik rá túl sok kérés, mert akkor írok egy bejegyzést erről ^^). A lényeg, hogy a második értelmezés szerint a csillag én volnék, és a csillag fénye a blogom, a bejegyzéseim, a véleményem, tehát a "fényem", amiben egy kicsit megfürdetem az adott hírességet. Ha valakinek nem esett volna le, akkor kimondom: Ez kifejezetten arra utal, hogy a véleményem teljes mértékben szubjektív. Az objektivitást meghagynám az újságíróknak, ez a blog mindig a szubjektivitásra épült.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiidiota.blog.hu/api/trackback/id/tr613185167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása